9. GRAJSKI VEČER

Spoštovani,

Iztekajo se letošnji Grajski večeri, poletni festival, ki je znova ponudil obilico dobre glasbe, humorja in več kot popestril petkove poletne večere v deželi suhe robe in lončarstva.

Julija so številne obiskovalce letnega gledališča v gradu razvneli Kranjci s pevko Steffy, vrhunska pevka Katja Koren z jazz triomMilan Pečovnik s Pidži country bandom, zasedba Noreia ter plesalci irskega plesa, izvrstni glasbeniki iz skupine Šalša, avgusta so se zvrstili: eden najboljših simfoničnih orkestrov v Sloveniji, Cantabile z britansko pevko Shirlie Roden, zvezda slovenskih festivalov zadnja leta, Rudi Bučar s skupino Istrabend, ter prejšnji teden domačinka Lucija Ćirović z zanimivimi gosti: hrvaško zvezdo stand up-a Marino OrsagTinom Vodopivcem, Urošem Kuzmanom in glasbenim presenečenjem v vlogi Klemna Bunderle.

Z zadnjim večerom bomo sklenili letošnje potovanje z glasbe po svetu. Privoščili si bomo zvrhan koš zabave z zasedbo Pivo in čevapi.

Postojnčani s prepoznavnim imenom Pivo in čevapi so skupina, ki je nastala leta 2010, od takrat pa so nabrali precejšnjo kilometrino. Trubaška skupina  je po letošnji petletnici obstoja že zaščitni znak postojnske glasbene scene, v širšem smislu pa tudi takšnih in drugačnih zabav po Sloveniji. Zasedba se je skozi leta dopolnjevala in sedaj šteje 12 članov. Lani in letos so nastopili tudi na festivalu v Guči v Srbiji, kjer so predstavljali barve Slovenije na mednarodnem tekmovanju,  prejeli pa so tudi tretjo nagrado za naj trobentača. Njihov cilj je igrati 'močno' glasbo, z veliko volumna in v stilu trubačev, ki občinstvo spravi na noge. Pretežno igrajo uspešnice z balkanskega polotoka, včasih pa zaidejo tudi v malo drugačne vode. Manjkalo ne bo tudi posebno glasbeno presenečenje, ki ga boste videli in slišali le tisti, ki boste prišli v petek, 28. avgusta, na zadnji letošnji Grajski večer, ob 20. uri v ribniški Grad!

 

Oglejte tudi nekaj utrinkov z večera Stand up komedije z Lucijo Ćirović in gosti, prejšnji petek.

Lucija in Klemen na odru Lucija v elementu Marina Orsag Tin Vodopivec 1 Tin Vodopivec 2

Vabljeni tudi na ostale dogodke v okviru Ribniških dnevov 2015: http://issuu.com/tdribnica/docs/ribni__ki_sejem_2015_mail 

V soboto bo v Hrovači tradicionalni fižolov dan, zvečer zabava z Modrijani pod šotorom pred Inlesom, pred vrati pa je tudi vrhunec letošnjega poletnega dogajanja v Ribnici, tradicionalni, 40. Ribniški semenj.

Turistično društvo Ribnica

 Partnerji in podporniki Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, Turistična zveza Slovenije, ter pokrovitelji: Generalni pokrovitelj - Inotherm, d.o.o., Riko, d.o.o., Zavarovalnica Adriatic Slovenica, d.d., NLB, d.d., Vibor, d.o.o., Inles, d.d., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., DETA & CO., d.o.o., Yaskawa, d.o.o., Petre, d.o.o., Petek transport, d.o.o., Fipis, d.o.o., s.p., Rigler, d.o.o., KLUN peskokop, Jože Klun, s.p., Košček, d.o.o., Goll bar in Pub hotel Ribnica – Edvard Gorše, s.p., Gostinstvo in Turizem PUGELJ, Alojz Pugelj, s.p.,  Gostišče in Penzion MAKŠAR.