7. Grajski večer – The Moonlighting Orchestra

Do konca letošnjih Grajskih večerov sta ostala le še dva petka. Ta petek, 17. avgusta bo ob 20. uri v ribniškem gradu nastopil The Moonlighting Orchestra, osemnajstčlanska zasedba, ki deluje od leta 2003. V svoj program uvršča veliko glasbenih stilov, od bluesa, soula, evergreenov, 'zlatih' slovenskih popevk, jazza do funka in latina ter plesne glasbe. Močna pihalna sekcija omogoča, da izkušeni glasbeniki v svoj pester repertoar nemalokrat uvrščajo tudi znane jazzovske standarde in skladbe v ritmu swinga. Zagotovo pa svoje dodajo tudi vokalne skladbe, ki še samo poudarijo transparentnost izvedbe.

Repertoar, kvaliteta, predanost glasbi in izključno nastopi v živo so garancija, da ob nastopu nihče ne ostane ravnodušen.

Skladbe, ki kličejo po plesnem koraku, so skrbno izbrane za namen vsake prireditve, dogodka posebej. To je tudi 'adut' The Moonlighting orchestra; s svojim glasbenim znanjem se je orkester sposoben prilagoditi še tako specifičnemu dogodku, kot so Grajski večeri v Ribnici.

The Moonlighting Orchestra so opravili veliko delo na uspešni glasbeni poti Uroša Periča – belega Raya Charlesa, s katerim so sodelovali vrsto let.

Za umetniško delovanje že od začetka skrbita ustanovitelj orkestra, glasbenik in umetnik Albert Zaveršnik – Berti ter njegov sin Matevž Zaveršnik. Oba sta izjemna glasbenika, ki s svojo pojavo in ustvarjanjem v slovenskem glasbenem prostoru puščata nepozabne sledi in nas vedno znova navdušujeta z idejami, ki se kasneje udejanijo kot uspešni glasbeni projekti.