5. Grajski večer – Denis Dantas & the band

Smo na polovici ribniškega poletnega festivala. Julijski del je bil v znamenju vrhunskih glasbenikov in zelo dobrega obiska številnih ljubiteljev izbrane glasbe. Drugo polovico oz. avgustovski del začenjamo mednarodno.  Ta petek, 2. avgusta bodo ob 20. uri na grajski oder stopili Denis Dantas & the band - Samba z elementi jazza.

Ko se srečata brazilska glasba in jazz pride do medsebojnega prepletanja, ki ponudi najboljše iz obeh umetniških izrazov - ta evolucija je znana kot brazilski jazz.

Denise in njeni glasbeniki tako z avtorskimi deli kot priredbami ponujajo repertoar sodobne brazilske glasbe in s harmoničnim razvijanjem, ki je podvrženo vplivom inovativnega jazza.

Denise Dantas je umetniško pot začela v 80 letih kot pevka v lokalnih klubih v mestu Feira de Santana, v brazilski zvezni državi Bahia. Bahia in prestolnica Salvador veljata za enega centrov brazilske glasbe, Denis pa si je z razpoznavnim vokalom in številnimi zmagami na pevskih tekmovanjih utrla pot v ospredje glasbene scene. Sodelovala je z uveljavljenimi izvajalci: Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa, Tonho Materia, Paulinho Boca de Cantor in Master Fred Dantas.

Med letoma 1994 in 1997 se je Denise predstavila na številnih karnevalih v Braziliji. Glasbeno kariero je dopolnjevala v množičnih medijih in 'industriji zabave,' med drugim se je pojavljala v vlogi radijske in televizijske voditeljice in televizijske igralke. Osnovna dejavnost je vendarle ostala glasba, po projektu 'Sons do Brasil' se Denise Dantas intenzivno posveča ustvarjanju in popularizaciji brazilske glasbe in kulture.

Od leta 2004 Denise živi med Italijo in Slovenijo. Vse od prihoda se posveča širjenju brazilske glasbe in kulture v Evropi in sodeluje z različnimi glasbeniki v severni Italiji, Španiji in Sloveniji.

Zasedba:  Denise Dantas (BRA, IT, SLO) – vokal, André Araujo (BRA, IT) – bobni, tolkala, Denis Canciani (IT) – bas, kontrabas, klavir, mandolina, Luca Bernar (IT) – klavir, Egon Boštjančič (SLO) – kitara.