3. Grajski večer – Poletni večer Z Alenko Godec

»Še vedno tvoja«

Alenka Godec, priznana slovenska pevka, prav v letošnjem letu praznuje 30 let glasbenega ustvarjanja od njenih začetkov na Pop delavnici 88 s skladbo »Tvoja«. V tem času je izdala 11 samostojnih albumov, od tega dva z Big bandom RTVS. Sodelovala je na številnih festivalih, na katerih je prejela lepo število nagrad, med katerimi pa so ji najbolj pri srcu prav nagrade za najboljšo interpretacijo. Sodelovala je z odličnimi glasbeniki, med katerimi izpostavljamo njeno dolgoletno sodelovanje z New Swing Quartet, leta 1999 pa je v ljubljanskih Križankah nastopila celo z legendarnim Herbiejem Hancockom. 

Med njene najbolj uspešne izdaje štejeta predvsem albuma s slovenskimi priredbami pod skupnim nazivom »So najlepše pesmi že napisane«, z najbolj predvajano slovensko skladbo leta 2009, uspešnico »Vsak je sam«. Njena zadnja izdaja iz leta 2014 nosi naslov »S kotički ust navzgor«, pri čemer gre za avtorsko ploščo v sodelovanju s pomembnim stebrom Alenkine ekipe, Janijem Hacetom. Na albumu zaledimo tudi sodelovanja z Andrejem Šifrerjem, Miranom Juvanom in drugimi odličnimi avtorji ter glasbeniki. V vsem tem času pa je Alenka še dodatno razširila polje svojega delovanja in se odlično znašla v vlogi Rosie v slovenski različici muzikala »Mamma mia!«, ki že tretjo sezono podira vse rekorde širom Slovenije.

Alenka svojo 30-letnico zaznamuje z novo skladbo »Zvezda«, pod katero sta se podpisala Jani Hace in Barbara Pešut. Za pesem je posnela tudi videospot, izpolnjuje pa se tudi njena velika želja, da bi z bolj intimnimi, nežnimi koncerti ob spremljavi odličnih glasbenikov in prijteljev obeležila jubilejno leto. 

Alenko bosta v Ribnici spremljala še vrhunska glasbenika: Miran Juvan na klaviaturah in podobnih igračah ter Robi Pikl na kitari in drugih strunskih instrumentih.