GRAJSKI VEČERI 2016

GRAJSKI VEČERI 2016

 

Tradicionalne ribniške poletne prireditve, ki smo jih poimenovali Grajski večeri, se začnejo ta petek. Dogodki si bodo zatem v juliju in avgustu sledili vsak petek. V prijetnem okolju ribniškega Gradu bomo znova poskrbeli za pestro dogajanje. Vrhunec bo doseglo v okviru Ribniških dnevov, ki jim bo kraljeval letos že 41 Ribniški semenj.

 

Grajski večeri so postali znan in odmeven poletni festival, za kar je bilo potrebnega veliko dela, predvsem pa vztrajnosti. Z letošnjim programom se znova približujemo največjim tovrstnim dogodkom v državi. Z referencami in programom smo pridobili naklonjenost naših zvestih partnerjev in pokroviteljev, tako da se lahko pohvalimo s še boljšim programom kot prejšnja leta.

 

V priponki si oglejte naš program, povabite na ogled prireditev še svoje bližnje, daljne, nadrejene, podrejene, skratka, več nas bo, lepše bo.

Lansko leto smo v devetih večerih zabeležili peko 10.000 obiskovalcev.

 

V petek, 1. julija, v Ribnici gostimo dekliški pevski zbor Deorina

 

Dekliški zbor Deorina iz Kočevja pod vodstvom prof. Gregorja Zagorca predstavlja glasbeno-scenski spektakel Nostalgija z vinila.

Kako je bilo, ko je glasbo za ples oddajal le jukebox ali gramofon? Ko so se v kinih vrteli filmi kot so Some Like It Hot, Ben Hur in Singing in the Rain? Elvis je pel o nezaupljivi ljubezni, Richie opeval svojo Donno, Stonesi pa godrnjali nad svojo nezadovoljenostjo. Stopimo korak nazaj, poglejmo v zgodovino rokenrola, (ne)srečnih ljubezni, vzornih gospodinj in zares ujemimo kako je videti ta svet iz sedežev Cadillaca in živeti v sredini prejšnjega stoletja.

Zbor je s pomočjo znane koreografinje Bojane Cvejić Zagorc in v sodelovanju s spremljevalno zasedbo glasbenikov ob izbrani kostumografiji postavil glasbeno-scenski spektakel Nostalgija z vinila. Uprizorjen je bil v mesecu maju 2016 v Šeškovem domu v Kočevju in v Kulturnem centru Janez Trdina Novo mesto.

Dekliški zbor DEORINA je z ustanoviteljico Sabino Devjak Novak postal stalnica v slovenskem kulturnem prostoru. Na oder je postavil kar tri odmevne projekte: Adiemus-Songs of Sanctuary (2006), Muzikali I (Fantom iz Opere, Evita, Nesrečniki) (2007) in Muzikali II (Nune pojejo, Evita, Dancing Queen-Največje uspešnice Abbe) (2008). V maju 2011 se je zbor odpravil na gostovanje v Stockholm, v sodelovanju s Švedsko-slovenskim prijateljskim društvom, ki deluje v sklopu Slovenske ambasade na Švedskem. Tam se je predstavil s tradicionalnimi slovenskimi skladbami in napevi in presenetil tudi z naborom najodmevnejših slovenskih »evergreenov«. Kasneje v letu 2011 je zbor kar štirikrat napolnil dvorano Šeškovega doma, ko je na oder postavil spektakularen muzikal Chicago. V novembru 2014 se je zbor odzval povabilu slovenskega kulturnega društva Cankar (SKD CANKAR) in se odpravil na gostovanje v Sarajevo. Zbor vsako leto tudi pripravi letni koncert, na katerem se predstavi in navduši z različnimi tematikami od filmskih, božičnih, slovenskih in svetovnih uspešnic.

Zbor skrbi za razvoj in izobraževanje svojih članic, v svoje poustvarjanje pa vnaša številne odrske elemente, gib, ples in koreografijo. Pohvali se lahko z naslednjimi glasbenimi dosežki: srebrna plaketa in posebno priznanje za najboljši dekliški zbor na regijskem tekmovanju v Logatcu (2005); zlata plaketa in posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi na regijskem tekmovanju v Zagorju (2007); srebrna plaketa na državnem tekmovanju v Zagorju (2008); bronasta plaketa v kategoriji Ljudskih pesmi (a cappella) na Mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi (2010).

 

Grajske večere bo odprl župan občine Ribnica Jože Levstek.

 

Generalni pokrovitelj letošnjih Grajskih večerov je podjetje INOTHERM www.inotherm.si, ki praznuje 25 let.

 

Vabljeni!

Partnerji Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, Turistična zveza Slovenije.

 

www.turisticno-drustvo-ribnica.net 

 

Podporniki Grajskih večerov so: Zavarovalnica Adriatic Slovenica, d.d., Vibor, d.o.o., Inles, d.d., Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z.,

Deta & co., d.o.o., Yaskawa, d.o.o., Petek transport, d.o.o., Fipis, d.o.o., s.p., Rigler, d.o.o., KLUN peskokop, Jože Klun, s.p., Šilc Trade, d.o.o., Šilc, d.o.o., Riko Ribnica, d.o.o. in ostali manjši pokrovitelji.

Grajski večeri